سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 RSS  | خانه | قاصدک | درباره ما | پارسی بلاگ|مجموع بازدیدها: 414846 | بازدیدهای امروز: 70| بازدیدهای دیروز: 80
درباره خودمون
دهکده 85
مدیر وبلاگ : کدخدا[222]
نویسندگان وبلاگ :
حمید گوهری[2]
زینب جوادی[27]
نوید کاظمیان[8]
مهران منصوری[30]
محمد حسین کاظمی[23]
سید دانیال ایوب نژاد[32]
نیکو رضوی[8]
ایمان امین[0]

این وبلاگ توسط دانشجویان رشته مهندسی شهرسازی ورودی مهر 85 دانشگاه آزاد اسلامی مشهد راه اندازی شده است .
لوگوی وبلاگ

پیوندهای روزانه
مطالب قبلی
مطالب قبلی
لینک های دوستان
لوگوی دوستان
اشتراک
 

قیمت مسکن در تهران 25درصد کاهش یافت

سقوط قیمت در بازار مسکن همچنان ادامه دارد

قیمت مسکن در کلانشهرهای کشور بخصوص در تهران با روند نزولی چشمگیری در دو هفته اخیر مواجه شده است، به طوری که بهای هر مترمربع واحد مسکونی در نقاط مختلف تهران بزرگ 200هزار تومان تا 800هزار تومان کاهش یافته است.

 به گزارش رجانیوز، این روند نزولی در حالی ادامه دارد که رسانه های جریان مخالف دولت که در سال های قبل با تحریک تورم انتظاری و انتشار تیترها و گزارش هایی که بر تنور تورم در بخش مسکن می دمید، نقش مؤثری در افزایش قیمت ها داشتند، اکنون ترجیح داده اند با سکوت از کنار این کاهش و قوس نزولی قیمت مسکن عبور کنند.

 سخنگوی دولت نیز حدود یک ماه قبل از کاهش قیمت زمین و مسکن در برخی شهرها خبر داده بود.

 در این زمینه کیهان نیز گزارش داده است: به دنبال ارائه طرح های مختلف مسکن از سوی دولت، از جمله طرح مهر و واگذاری زمین به صورت اجاره 99ساله و همچنین با فروکش کردن تب مسکن در کشور که بهای هرمترمربع یک واحد مسکونی را به صورت کاذب بین 40 تا 90درصد افزایش داده بود، بهای مسکن روند نزولی منطقی را در پیش گرفته است.

 

مهندس محمد کریمی کارشناس ارشد اقتصاد مسکن با بیان اینکه مسکن در کشور ما در حال حاضر یک کالای سرمایه ای محسوب می شود که باید به یک کالای مصرفی و رفع نیاز تبدیل گردد یادآور شد: برای رسیدن به این منظور باید تولید انبوه مسکن در کشور به صورت برنامه ریزی شده و کاملا صنعتی و با استفاده از تکنولوژی روز انجام شود.

 

کریمی خاطرنشان کرد: واگذاری زمین های 99ساله از سوی دولت، در صورتی به موفقیت های بیشتر دست پیدا می کند که در وهله اول یک متولی مسئول و جوابگوی معضلات و مشکلات پیش بینی شده و نشده داشته باشد.

 

وی افزود: اکنون بهترین زمان برای اجرای طرح های ساخت مسکن به صورت انبوه است، زیرا عوامل دلال بازی در مسکن به دلیل رکود در خرید و فروش در بازار فعال نیستند.

 

علی کاظمی مسئول یک بنگاه معاملات ملکی در حوالی خیابان انقلاب در این باره اظهار داشت: از حدود یک ماه پیش خرید و فروش مسکن حالت رکود پیدا کرده، بطوریکه خریدار اندک و فروشنده بسیار شده است.

 

وی با بیان اینکه بهای هرمترمربع یک واحد مسکونی در مناطق مختلف خیابان انقلاب از 200هزار تا 400هزار تومان کاهش یافته است، افزود: در برخی نقاط این منطقه بهای واحدهای مسکونی 25درصد نسبت به یک ماه قبل کاهش یافته ولی باز هم خریداری وجود ندارد.

 

محمد مسلم زاده مسئول یک آژانس معاملات مسکن در خیابان شریعتی با تایید رکود بازار مسکن خاطرنشان کرد: در حال حاضر رکود سنگینی بر بازار مسکن حاکم است و اکثر سازندگان مسکن به دلیل نیاز مالی حاضرند واحدهای مسکونی خود را زیر قیمت های متداول بازار که گاها به بیش از 25درصد قیمت قبلی نیز می رسد، بفروشند.

 

وی در عین حال گفت: برخی افراد حاضر نیستند واحدهای مسکونی خود را با قیمت های فعلی بفروش برسانند.

 

سیاوش عظیمی یک انبوه ساز مسکن معتقد است وام های خرید مسکن باید به سمت تولید انبوه سوق یابد تا به نفع خریدار و هم سازنده باشد، چون در این صورت است که قیمت ساخت کاهش می یابد.

 

وی می افزاید: پرداخت وام های مسکن بیشتر از هر چیزی دلالی را رواج می دهد، ضمن آنکه بهای مسکن را بالا می برد. لذا دولت باید مبالغ اختصاص یافته به اینگونه وام ها را به سمت تولید ببرد.

 

امیر ثابت قدم صاحب یک آژانس بزرگ معاملات ملکی در شمال شهر که وضعیت خرید و فروش را نامطلوب عنوان کرده می گوید: خریداران مسکن در شمال شهر تهران با دیگر مناطق متفاوت هستند، برخی از آنها اصلا به این توجه ندارند که قیمت ها چه وضعیتی دارند، اگر از یک واحد مسکونی خوششان بیاید آن را به هر قیمتی که باشد می خرند.

 

وی در عین حال افزود: در منطقه خیابان ولی عصر«عج» شمالی بالاتر از چهارراه چمران مناطقی مانند محمودیه، ولنجک، زعفرانیه، فرشته و... بهای هر واحد مسکونی بین 600 تا 800 هزار تومان و برخی مواقع تا یک میلیون تومان کاهش یافته است، ولی مشتری برای خرید آن وجود ندارد.

 

سعید شیبانی بنگاهدار مسکن در خیابان اسکندری تهران ضمن تاکید رکود حاکم بر خرید و فروش مسکن خاطرنشان کرد: با رکود خرید و فروش مسکن اجاره بهای واحدهای مسکونی حدود10درصد افزایش یافته است اگرچه نسبت به سال گذشته کمتر است ولی این افزایش موجب فشار به اقشار حقوق بگیر و کم درآمد جامعه می شود.

 

به گفته کارشناسان محدودیت های ایجاد شده برای پرداخت وام مسکن در کاهش قیمت مؤثر است.

 

دستور پرداخت 7500 میلیارد تومان وام ساخت

 

بانک مرکزی در ابلاغیه ای به مدیران عامل بانک های ملی، ملت، صادرات، تجارت، مسکن و رفاه کارگران، سهم هر یک از این بانک ها برای پرداخت بخشی از تسهیلات 7500 میلیارد تومانی ساخت مسکن در سال 87 را به تفکیک استان مشخص کرد.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، بانک مرکزی امسال در راستای سیاست های محوری دولت برای رفع معضل مسکن مردم از طریق اقدامات تشویقی برای افزایش تولید مسکن، مبلغ 7500 میلیارد تومان تسهیلات برای ساخت مسکن در نظر گرفته است. براساس ابلاغیه اخیر بانک مرکزی باید بانک ملی ایران 1875 میلیارد تومان، بانک ملت 1650 میلیارد تومان، بانک صادرات 1425 میلیارد تومان، بانک تجارت 1125 میلیارد تومان، بانک مسکن 1050 میلیارد تومان و بانک رفاه کارگران 375 میلیارد تومان در سال جاری تسهیلات برای ساخت مسکن به متقاضیان پرداخت کنند.




شهرنگار: سید دانیال ایوب نژاد(سه شنبه 87/5/8 :: ساعت 2:18 عصر)


لیست کل یادداشت های این وبلاگ